%2

2014. február 14-től szavazóköri névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek és egyéb választási feladatok miatti ügyelet

Szavazóköri névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek és egyéb választási feladatok miatt a választás napjáig minden pénteken 12.30 - 16.00 óráig, továbbá a 3/2014. (I.20.) KIM rendelet szerinti, nem munkanapokra eső határidős feladatok végrehajtása érdekében a munkaszüneti és pihenő napokon is  08.00 - 16.00 óráig ügyeletet tartunk a Lajosmizsei Közös Önkormányzati Hivatalban. A Helyi Választási Iroda munkatársa a Városháza  emeletén, a titkárságon érhető el.

Lajosmizsei Települési Értéktár

Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 3/2014. (I.30.) határozatával döntött a települési értéktár létrehozásáról, mely része lesz a Bács-Kiskun Megyei Értéktárnak.
A Lajosmizsei Települési Értéktár, a Lajosmizse területén fellelhető nemzeti értékek adatait tartalmazó gyűjtemény lesz.
A Képviselő-testület és az Értéktár Bizottság számára egyaránt fontos az, hogy a város lakóinak lehetőséget nyújtson arra, hogy a kérdést saját szemszögükből vizsgálva, és javaslataikat elénk terjesztve a segítségünkre lehessenek egy különleges, valóban városunkra jellemző értéktár létrehozásában.
Minden ötletet, véleményt, elképzelést örömmel várunk és köszönettel fogadjuk együttműködési szándékukat.
Az Értéktár Bizottság a javaslatokat első körben 2014. március 24. (hétfő) 12.00 óráig várja.
Kérjük, éljenek a javaslattétel lehetőségével!

A Bácsvíz Zrt közleménye

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az igénybevett szolgáltatás alapdíjait, valamint a vízterhelési díjat, melyeket eddig a féléves leolvasási időszakra egyösszegben számláztunk ki, 2014 januárjától a havi részszámlákban elosztva szerepeltetjük. Számlázási rendszerünknek ezt a fejlesztését fogyasztói megkeresések alapján végeztük el annak érdekében, hogy ügyfeleink fizetési terhei ne legyenek magasabbak a leolvasásokat követő elszámolási időszakokban sem.  
A lakossági díjaknál július óta alkalmazott csökkentés mértékét ez természetesen nem érinti.
Bízunk benne, hogy új alapdíj-elszámolási gyakorlatunk ügyfeleink megelégedésére fog szolgálni.

"Magyarország legszebb konyhakertje" program

Szeretnénk a figyelmükbe ajánlani a Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelt programját,
a „Magyarország legszebb konyhakertje” program versenykiírását. A három éve karcagi minta alapján indult, majd tavaly országossá kiterjesztett „Magyarország legszebb konyhakertje” programon 2013-ban 60 település 939 kertművelője indult.  Az országos versenyre, a Magyarország legszebb konyhakertje díjra 35 település 69 kertet nevezett.
Aki szeretne részt venni a pályázaton, kérjük 2014. február 28-án 12.00 óráig jelezze a lajosmizse@lajosmizse.hu e-mail címen.

Program felhívás

A programhoz az óvodás és kisiskolás korosztály az országos gyermekrajzpályázat révén csatlakozhat.

Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar

A Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar festői környezetben, az Alföld szívében, az M5-ös autópálya lajosmizsei kijáratától 3 km távolságra fekszik, amely szeretettel várja a kellemes napokat eltölteni vágyó, a természetet, nyugalmat, csendet szerető vendégeket. A kúriát a 19. század végén a környék egyik nagybirtokosa, Öttömösi Gerébi Gyula alapította. A köztiszteletben álló, a szegények jótevőjeként is fellépő földesúr nemzetközileg is elismert ménest létesített a majorban. Okleveles gazdászként a birtokot mintagazdasággá fejlesztette. Halála után azonban a kúria magára maradt, állapota leromlott, használhatatlanná vált. 1986-ban - teljes körő felújítást követıen - mint szálloda nyitotta meg kapuit, amely azóta a régió egyik legelegánsabb
rendezvényhelyszínévé nőtte ki magát.

Az egész évben nyitva tartó három csillagos hotel 58 különböző típusú szobája és lakosztálya 130 fő elhelyezését tudja biztosítani.

A Geréby Kúria éttermében mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő finomságokat. Konyhája specialitásai a bográcsban készült ételek mellett a nyárson- és roston sült ételkülönlegességek, amelyek kiválóak csoportos rendezvényekre. Szabadtéri
gulyásparti, nyárson sült malac vagy ökör, valamint faszénparázson grillezett húsok színesítik a kínálatot azok számára, akik az
ízek mellett a látványt is elınyben részesítik.

Lovasudvarában a lovaglás mellett sétakocsikázásra, télen pedig lovasszánkózásra is van lehetıség. A legkülönlegesebb látványosság az alföldi lovasbemutató, ahol a csikósok bemutatják a lovaikat, és ügyességi versenyeken mérik össze lovastudásukat.

A szálloda csodálatos természeti környezete különböző rendezvényeknek ad otthont, például családi rendezvényeknek, esküvőknek, céges rendezvényeknek akár 450 főig. Konferenciatermei nyugodt munkakörülményeket biztosítanak, távol a
stressztől és zajtól. A munka utáni lazításra kiválóan alkalmas a wellness-részleg, az esti szórakozáshoz pedig számtalan lehetőség kínálkozik.

További információ: www.gereby.hu

www.csapatepites-treninghelyszin.hu
www.lovaglás.hu
www.eskuvoshotel.hu

Ida Panzió

Az Ida Panzió az Alföld szívében, az M5-ös autópálya mellett, Budapesttõl 65 km-re déli irányban családias légkörben fogadja vendégeit. A panziónak 14 szobája, saját parkolója és nagy kertje van. Valamennyi szoba fürdõszobával, televízióval felszerelt.

HVI közleménye a szavazás helyéről, idejéről és a szavazás módjáról

Az országgyűlési képviselők és az Európai Parlament tagjainak választásán a választási irodák hatáskörébe tartozó feladatok végrehajtásának részletes szabályairól, a választási eljárásban használandó nyomtatványokról, valamint a választási eredmény országosan összesített adatai körének megállapításáról szóló 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelet 9. § (2) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, mely szerint a HVI közleményt ad ki a szavazás helyéről, idejéről és a szavazás módjáról, az alábbiakban tájékoztatom a választópolgárokat:
Kérjük, szíveskedjen megnyitni a mellékletben becsatolt fájlt
a részletesebb információk megismerése érdekében!

HVI hirdetmény

A HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJE 
dr. Balogh László  jegyző
A HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJÉNEK HELYETTESE
Muhariné Mayer Piroska aljegyző
Kérjük szíveskedjen megnyitni a mellékletben becsatolt fájlt
a részletesebb információk megismerése érdekében!

Fájl: 

Szavazóköri névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek

A szavazóköri névjegyzékkel kapcsolatos, a 16.00 óráig beérkező kérelmet (külképviseleti névjegyzékbe vétel, átjelentkezés, mozgóurna igénylése,) minden esetben a beérkezése napján kell elbírálni. 
A 16.00 órát követően, illetőleg a nem munkanapon berkező kérelmet a következő munkanapon kell elbírálni.
Kérjük, szíveskedjen megnyitni a mellékletben becsatolt fájlt a részletesebb információk megismerése érdekében!

Választási Információs Szolgálat

A Lajosmizsei Közös Önkormányzati Hivatalban megszervezésre került a Választási Információs Szolgálat, melynek elérhetőségét itt közöljük.
Vezetője:
dr. Balogh László a Helyi Választási Iroda Vezetője
Telefon és faxszám: 76/457-575
Tagjai:  A HVI vezetője által a HVI tagok közül kijelölt személyek.
Kérjük, szíveskedjen megnyitni a mellékletben becsatolt fájlt a részletesebb információk megismerése érdekében!

Fájl: