ÁLLÁSPÁLYÁZAT KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐI MUNKAKÖR BETÖLTÉSÉRE

Tájékoztatás október vásár megtartásáról

Megrendezésre kerül a 2022. október havi Lajosmizsei Vásár!

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lajosmizsei Vásár Árusítóit és Vevőit, hogy Lajosmizsén 2022. október 02-án megtartásra kerül az országos állat- és kirakodó vásár.

 

Továbbá tájékoztatjuk a Lajosmizsei Vásár Árusítóit és Vevőit, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya tájékoztatása alapján az októberi vásárba juh, kecske, sertés, ló, nyúl, egyéb élőállat, valamint baromfi, galamb, madártojás és kedvtelésből tartott madarak beszállítása ENGEDÉLYEZETT. Az élőállat értékesítése csak érvényes állategészségügyi igazolással, szállítólevéllel történhet!

 

Felhívnánk a kiskutyát vásárlók figyelmét, hogy kizárólag a bechipezett, 8 hetesnél idősebb, oltási könyvvel rendelkező kiskutyát vásároljanak meg adás-vételi szerződés megkötésével. Egy 8 hetes kiskutyának minimum 1 oltással kell rendelkeznie, és legalább 3-szor le kell, hogy féregtelenítve legyen. A Vevők minden esetben kérjék el az Árusítók elérhetőségét és adatait, a későbbi esetleges reklamáció, probléma esetén.

 

Határozat

"Tisztelt Lakosság! A Pest Megyei Kormányhivatal az M8 gyorsforgalmi út Dunavecse - Kecskemét közötti szakasz környezetvédelmi engedély ügyében határozatot hozott. A Kormányhivatal közleménye Hivatalunk hirdetőtábláján és az alábbiakban olvasható.A határozattal kapcsolatos észrevételeiket a Hivatal ügyfélszolgálatán illetve a lajosmizse@lajosmizse.hu e-mail címen tehetik meg." Kifüggesztés napja: 2022.09.21.Levétel napja: 2022.10.07.

Tájékoztatás gázár támogatással összefüggő lakásszám igazolásról

   A Kormány múlt héten rendeletet fogadott el az egyetemes szolgáltatási árszabásokról szóló rendelet módosításáról. A módosítás lényege, hogy kedvezményes áron vételezhető földgáz mennyiségi kvótája egy mérőórával rendelkező legfeljebb 4, önálló lakás rendeltetési egységet tartalmazó ingatlan esetében többszörözhető a lakások számának függvényében. Ehhez az ingatlanon belül lévő önálló rendeltetési egységeknek meg kell felelniük a vonatkozó rendelet lakásokra előírt feltételeinek és a lakásegységek közös előtérből vagy a szabadból önállóan megközelíthetők kell legyenek. 4-nél több lakás egység esetén igazolás nem kérhető.Az alábbi kérelemmel kérhető igazolás a lakások számáról, amit a szerződőnek kell beadni a szolgáltatóhoz. A többszörözött kvóta szerinti mennyiség a beadás követő hó elsejétől vehető igénybe. A rendeltetési egységek számát és a lakásnak való megfelelőséget a Hivatal munkatársai szemlén ellenőrzik. Ezt később a gázszolgáltató munkatársai is megtehetik.Az igazolás kiadására a hivatalnak 8 nap áll rendelkezésre. A kérelem benyújtását követő szemle időpontjáról telefonon egyeztetünk a kérelmezővel.  

Állásbörze

Tájékoztatás szeptemberi vásár megtartásáról

Megrendezésre kerül a 2022. szeptember havi Lajosmizsei Vásár!

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lajosmizsei Vásár Árusítóit és Vevőit, hogy Lajosmizsén 2022. szeptember 04-én megtartásra kerül az országos állat- és kirakodó vásár.

 

Továbbá tájékoztatjuk a Lajosmizsei Vásár Árusítóit és Vevőit, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya tájékoztatása alapján a szeptemberi vásárba juh, kecske, sertés, ló, nyúl, egyéb élőállat, valamint baromfi, galamb, madártojás és kedvtelésből tartott madarak beszállítása ENGEDÉLYEZETT. Az élőállat értékesítése csak érvényes állategészségügyi igazolással, szállítólevéllel történhet!

 

Felhívnánk a kiskutyát vásárlók figyelmét, hogy kizárólag a bechipezett, 8 hetesnél idősebb, oltási könyvvel rendelkező kiskutyát vásároljanak meg adás-vételi szerződés megkötésével. Egy 8 hetes kiskutyának minimum 1 oltással kell rendelkeznie, és legalább 3-szor le kell, hogy féregtelenítve legyen. A Vevők minden esetben kérjék el az Árusítók elérhetőségét és adatait, a későbbi esetleges reklamáció, probléma esetén.

TÁJÉKOZTATÓ A 2022/2023-AS TANÉVI ÉTKEZÉS IGÉNYBEVÉTELÉRŐL

Tájékoztató

az

ÉTKEZÉS IGÉNYBEVÉTELÉRŐL

a 2022/2023-as tanévre

 

A BÖLCSŐDEI, ÓVODAI, ISKOLAI étkezés

 

igénylését az IGSZ irodában lehet intézni

(Lajosmizse, Ceglédi út 1. sz.)

 

2022.augusztus 22.-től folyamatosan

 

H – Cs : 08.00 – 12.00; 12.30 – 15.00 – ig

Pénteken 08.00 – 12.00 - ig

 

A szeptemberi térítési díjak befizetését minden esetben készpénzben vagy bankkártyával kell rendezni. A későbbi díjak rendezését lehet kérni átutalással is.

Akinek előző tanévről tartozása van nem vehet igénybe étkezést, amíg azt nem rendezi!

Megkérjük a kedves szülőket, hogy a kedvezményre jogosító igazolásokat (GYVT határozat, SNI igazolás, tartós beteg igazolás illetve diétás étkezésre vonatkozó orvosi igazolás) hozzák magukkal!

 

 

Köszönettel: IGSZ iroda dolgozói

 

Pest Megyei Kormányhivatal tájékoztatása!

Tisztelt Lakosság!

 

A Pest Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt az M8 gyorsforgalmi út Dunavecse - Kecskemét közötti szakasz létesítése ügyében környezeti hatásvizsgálati eljárás lefolytatását és környezetvédelmi engedély megadását kérte.
A Kormányhivatal közleménye az alábbiakban olvasható, Hivatalunk bejáratánál, továbbá az alábbi helyen került közzétételre:

http://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest/kornyezetvedelmi-hirdetmenyek

A Pest Megyei Kormányhivatal közmeghallgatást tart: 2022. szeptember 5. napján 11.00 órakor a Lajosmizsei Városháza dísztermében
A közlemény közzétételi ideje alatt, a közleménnyel kapcsolatos észrevételeiket a Hivatal ügyfélszolgálatán illetve a lajosmizse@lajosmizse.hu e-mail címen tehetik meg.

Kifüggesztés napja: 2022.08.01.
Levétel napja: 2022.09.01.

Dr. Balogh László
jegyző

Syndicate content