%2

Tájékoztatás decemberi vásár megtartásáról

Megrendezésre kerül a 2021. december havi Lajosmizsei Vásár!

 

Tájékoztatom a Tisztelt Lajosmizsei Vásár Árusítóit és Vevőit, hogy Lajosmizsén 2021. december 05-én megtartásra kerül az országos állat- és kirakodó vásár.

 

Mivel a Kormány által jelenleg is veszélyhelyzet van kihirdetve, ezért a vásártéren történő tartózkodás idején az alábbi ajánlások figyelembevételét javaslom:

 

  • A vásáron tartózkodó személyek kötelesek más emberekkel a szociális érintkezést a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1.5 méter távolságot tartani.
  • Igénybe lehet venni a vásártéren megtalálható kézmosási és kézfertőtlenítési lehetőséget.
  • A vásári árusok csak gumikesztyűben nyúljanak az áruhoz, fertőtlenítőszerről saját maguk gondoskodjanak, továbbá az értékesítendő termékeket fedjék le! A vevőket pedig határozottan kérjék arra, hogy az áruhoz ne nyúljanak.
  • A vásárra csakis olyan személy látogasson el, aki egészséges, valamint a vele egy háztartásban élő sem mutat fertőzésre gyanús tüneteket, továbbá nem érintkezett fertőzött személlyel.

 

 

Továbbá tájékoztatom a Lajosmizsei Vásár Árusítóit és Vevőit, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya tájékoztatása alapján a madárinfluenza miatt a decemberi vásárba baromfi, galamb, madártojás és kedvtelésből tartott madarak beszállítása NEM ENGEDÉLYEZETT. Az élőállat értékesítése csak érvényes állategészségügyi igazolással, szállítólevéllel történhet!


 

Meghívó

Meghívó

Hétfőn megkezdődött a szelektív hulladékgyűjtő kuka kiosztása ♻️

FONTOS, hogy lehetőség szerint az a személy jöjjön a kukát átvenni, akinek a nevére szól a szolgáltatói szerződés. Amennyiben nem az a személy veszi át a gyűjtőedényt, akinek a nevére szól a szerződés, akkor - még közeli hozzátartozó esetében is (pl. házastárs) - szükséges a MEGHATALMAZÁS. A DTKH által megküldött értesítést hozzák magukkal a számlázási adatok egyeztetése érdekében.
Kérjük ellenőrizzék, hogy a szerződéses adataik rendben vannak-e. Ha azokban változás történt, akkor csütörtökönként a Művelődési Házban 9-11 óra között a személyes ügyfélfogadás keretében bejelenthetik a módosítást vagy vegyék fel a kapcsolatot a DTKH munkatársaival.
A külterületen élők esetében aki rendelkezik kommunális (háztartási) hulladék elszállítására vonatkozó szerződéssel a szolgáltató által előre kihirdetett időpontokban, 2 heti rendszerességgel az ingyenesen átadott sárga tetejű kukában a szelektív hulladékot is ki tudja tenni, azt a szolgáltató elszállítja. A szállítással kapcsolatos korábbi problémákat a szolgáltató felé jelezte az Önkormányzat.
‼️ A szelektív hulladékgyűjtő edény kiosztásáról szóló részletes tájékoztató és a MEGHATALMAZÁS ide kattintva elérhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

2021. november 23.

Szelektív hulladékgyűjtő edényzet kiosztása 2021.

Tisztelt Lakosság!   A szelektív hulladékgyűjtő edényzet kiosztása  kapcsán a későbbi félreértések elkerülése végett felhívjuk figyelmüket, hogy csak az érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező ügyfelek vehetik át az edényzetet,  melyhez  személyi igazolvány és lakcímkártya  bemutatása szükséges.Sem a házastárs, sem a szerződővel egy lakcímen élő egyéb hozzátartozó nem jogosult az átvételre, így kiemelten fontos, hogy amennyiben a szerződő fél helyett mást bíznak meg az edényzet átvételével, úgy minden esetben a szabályosan kitöltött MEGHATALMAZÁS nyomtatvánnyal rendelkező személy érkezzen az átvételi pontra.Köszönjük

Felhívás