Környezetvédelmi Díj elnyerése

Printer-friendly versionPrinter-friendly version

Környezetvédelmi Díj elnyerése

Tájékoztatom a Tisztelt Lajosmizsei Lakosokat, hogy 2023. évben is meghirdetésre kerül Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének a környezetvédelemről szóló 7/2008. (III.20.) önkormányzati rendelete alapján a „Környezetvédelmi Díj” elnevezésű, környezetvédő, városvédő magatartást ösztönző díj.

A Díj elnyerésének módjai:

  1. pályázat benyújtása útján,
  2. Képviselő-testület tagjai, Képviselő-testület bizottságai által tett javaslat útján.

A beadási határidő:

2023. június 01.

A beadás módjai:

A Díj elnyerésére szóló pályázatot, javaslatot kizárólag írásban lehet benyújtani Lajosmizse Város Önkormányzatának címezve levélben (Lajosmizse, Városház tér 1.), vagy e-mailben a lajosmizse@lajosmizse.hu e-mail címre.

Az a) pont esetén a pályázatnak tartalmaznia kell a bemutatni kívánt lakókörnyezetről és az ingatlan előtti közterület állapotáról készült képeket, rövid leírást a lakókörnyezet-és az ingatlan előtti közterület ápoltságáról, fűvel- és növényekkel való borítottságáról, környezetalakításról és a fenntarthatóságról. Szempont az utcafront helyi építési szabályoknak való megfelelősége, csapadékvíz-elvezetés megoldása.

Az b) pont esetén a javaslatnak tartalmaznia kell a környezet, közterület (utcakép) állapotáról készült képeket, rövid leírást az utcafront városképét pozitívan befolyásoló állapotáról. Szempont továbbá itt is az utcafront helyi építési szabályoknak való megfelelősége, csapadékvíz-elvezetés megoldása.

Díjazás:

A díjazottak „Környezetvédelmi Díj 2023. év” díszes táblára, annak használatára, 25.000 Ft értékű ajándékutalványra és emléklapra jogosultak.

Pályázatot benyújtó valamennyi résztvevő emléklapra jogosult.

A Díjban részesítettek 5 éven belül nem díjazhatók.

Basky András sk.

polgármester